Отборът на Бенфика постигна победа с дузпи над Борусия Дортмунд в мача от приятелския турнир International Champions Cup. На стадион „Хайнц Стейдиъм“ в Питсбърг двата тима завършиха при 2:2 в редовното време и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях „лисабонските орли“ бяха по-концентрирани и така се стигна до 4:3.

Поражението бе първо на за немския гранд в турнира, след като по-рано бе записал две победи.

Срещата започна чудесно за „жълто-черните“, които взеха комфортен аванс до почивката. Филип Максимилиан отбеляза два гола само в рамките на две минути. Първо в 20-ата засече центриране по земя на Якоб Ларсен, а в 22-ата Готце адресира хитър пас към него, а той от воле прати топката в мрежата за 2:0.

След почивката португалците взеха инициативата и така се стигна до изравняване. В 51-ата минута Андре Алмейда получи чудесно подаване и намали на 1:2, а в 69-ата Алфа Семедо стреля отдалеч, получи се рикошет, но топката попадна отново в Семедо, който оформи 2:2.

До края на редовното време не паднаха друго голове и така според правилата на надпреварата се стигна до изстрели от бялата точка. Там Лема, Жонас, Ферейра, Самарис и Салвио бяха точки за лисабонците. За немския гранд реализираха Волф, Бурник и Санчо. Серхио Гомес и Александър Исак направиха безуспешни опити.

Двубоят с португалския тим бе последен за Дортмунд на International Champions Cup, a на Бенфика предстои двубой с италианския шампион Ювентус.