Борусия Дортмунд унижи Нюрнберг със звучното 7:0 в мач от междинния пети кръг на Бундеслигата. За „жълто-черните” това бе най-изразителният успех от началото на сезона, а с него тимът намали на 2 точки пасива си спрямо лидера в класирането Байерн, който завърши 1:1 с Аугсбург във вторник.

На „Сигнал Идуна Парк” домакините надиграха категорично своя съперник и му нанесоха съкрушителна загуба. Всичко започна още в 9-ата минута, в която Кристиан Пулишч изведе с прекрасен пас Якоб-Бруун Ларсен, който пък на свой ред от много малък ъгъл успя да прехвърли вратаря на съперника Фабиан Бредлов.

Предимството на домакините продължи и така закономерно авансът бе удвоен в 32-ата минута чрез Марко Ройс, чийто удар от пеналтерията рикошира в крака на Георги Марграйтер, което направи топката невъзможна за Бредлов.

При този резултат завърши първото полувреме, но головото шоу тепърва започваше. В 49-ата минута Ройс подаде на Ашрам Хакими, който с плътен диагонален изстрел по диагонала вкара в своя дебют в Бундеслигата.

В 58-ата минута самият Ройс реализира второто си попадение в срещата след хубав двоен пас с Ларсен, след който от добра позиция нямаше никакъв проблем да реализира.

Петият гол дойде в 75-ата минута и бе първи гол в Бундеслигата за Аканджи. Той открадна една топка от отбраната на съперника, след което с качествен шут вкара за 5:0.

В 85-ата минута и Джейдън Санчо се разписа сред голмайсторите. Той получи много хубав извеждащ пас от Томас Дилейни, бе на границата на засадата, което му позволи да излезе очи в очи с Бредлов и да стреля успешно под плонжа му.

Юлиан Вайгъл направи срама за Нюрнберг пълен в 88-ата минута. Санчо видя, че съотборникът му е в добра позиция и върна към него, а изстрелът на Вайгъл рикошира в Марграйтер, което помогна за гола.

Така Дортмунд е втори с 11 точки, колкото има и Вердер Бремен. Нюрнберг е 14-и с 5 точки.

В същото време Борусия Мьонхенгладбах победи Айнтрахт Франкфурт с 3:1, РБ Лайпциг се справи с 2:0 с Щутгарт, а Майнц и Волфсбург не успяха да си отбележат.