Късен гол и голяма доза късмет спаси Борусия Дортмунд от първо поражение през сезона в Бундеслигата. В мач от 4-ия кръг „жълто-черните” се добраха до 1:1 като гости на Хофенхайм, който пък определено има защо да съжалява, че не стигна до успеха.

След сравнително скучно първо полувреме домакините откриха резултата в самия му край. След лоша игра в отбрана на Дортмунд, топката стигна до Жоелинтон, той действа бързо и с качествен изстрел в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

Малко след подновяването на играта Хофе реализира и второ попадение. То обаче не бе зачетено заради засада. Тя бе потвърдена и от VAR, макар че телевизионните повторения така и не убедиха за правотата на съдийското решение.

Люсиен Фавр направи набързо и трите си смени в опит да промени развитието на двубоя, но вместо това в 76-ата минута тимът му остана с човек по-малко. Абу Диало получи директен червен картон за задържане на Жоелинтон, който излизаше сам срещу Роман Бюрки.

Борусия обаче все пак успя да изравни при един от малкото си шансове. Марсел Шмелцер намери отдясно Марко Ройс, той напредна и пусна успореден на голлинията пас към Кристиан Пулишич, който от близко разстояние реализира за 1:1.

Въпреки това, Хофе спокойно можеше да стигне до победата в последните минути. Резервата Ишак Белфодил обаче направи непростим пропуск от 2 метра на празна врата.

В класирането Дортмунд е трети с 8 точки, а Хофенхайм 10-и с 4.  В поне временен лидер с 10 точки се превърна Херта Берлин, който победи Борусия Мьонхенгладбах с 4:2. Берлинани са с три победи и само едно реми от началото на сезона и могат да бъдат изпреварени само от Байерн, който в 19:30 часа среща Херта.

Вердер Бремен победи Аугсбург с 3:2 като гост с победен гол във второто полувреме на Дави Клаасен. Преди това Вердер поведе с 2:0, но баварците изравниха.

Волфсбург загуби за първи път през сезона след 1:3 от Фрайбург, а Нюрнберг надигра Хановер с 2:0.