Борусия Дортмунд спечели с 2:0 срещу гостуващия Волфсбург срещата от 14-ия кръг на Бундеслигата.

С успеха "жълто-черните" събраха 25 точки и се изкачиха на четвъртото място в класирането, на 6 точки зад лидера РБ Лайпциг и на 5 точки зад втория Байерн Мюнхен, който по-късно днес приема Майнц 05.

Домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до положения.

Едва в края на първата част Дортмунд беше близо до откриване на резултата. Вратарят Кун Кастеелс изби удар на Ерлинг Холанд, но право към Джейдън Санчо, който обаче не намери целта отблизо при добавката.

Малко след почивката Кастеелс отново се; намеси добре след изстрел на Холанд, но в 66-ата минута нидерландският страж беше безпомощен, след като Мануел Аканджи засече с глава центриране от корнер от дясно на Санчо.

В края Волфсбург опита да упражни натиск в търсене на изравняването, но в първата минута на добавеното време след корнер за гостите Борусия организира бърза контраатака и реши всичко. Емре Джан намери Санчо в средата на терена, англичанинът напредна сам, навлезе в наказателното поле и стреля покрай Кастеелс за 2:0. След това поражение Волфсбурлг падна на шестата позиция с 24 точки.