Четири от днешните първи пет мача от 16-ия кръг в Бундеслигата завършиха наравно, в това число и сензационното 1:1 на Борусия Дортмунд като домакин на последния в класирането Майнц.

Единствен победа постигна Вердер Бремен с 2:0 над Аугсбург. Бившият юношески национал Илия Груев-младши направи дебют и в Бундеслигата, след като влезе в 92-ата минута като тактическа смяна на мястото на американеца Джошуа Сърджант. Груев има дебют и за Купата на страната, където пак влезе в добавеното време.

Вердер се придвижи на 12-о място с 18 точки вече, след като стигна до успеха с два гола в последните 6 минути. Теодор Гебре-Селасие вкара за 1:0 в 84-ата минута, а Феликс Агу добави ново попадение в 87-ата.

След тези резултати Байерн Мюнхен е начело с 33 точки и утрешно домакинство на Фрайбург. РБ Лайпциг с 32 точки и само две победи в последните пет мача е на 2-ата позиция. Следват Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд с по 29 и Унион Берлин с 28.

Борусия Дортмунд може би очакваше лесен мач, след като Ерлинг Холанд откри резултата във 2-ата минута, но след преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада на Джейдън Санчо, който центрира от десния фланг. След това и гредите помогнаха на вратаря Робин Центнер да запази нулевото равенство.

В 57-ата минута изненадващо гостите поведоха с още по-изненадващ голмайстор. Десният бранител Левин Йозтунали получи топката от Дани Лаца и пробяга 30 метра, преди да ритне с левия крак неспасяемо за вратаря Роман Бюрки. В 69-ата минута защитникът Александер Хак можеше да вкара втори гол за гостите, но ударът му с глава отскочи в земята и излезе над горната греда. Тома Мюние изравни за домакините в 73-ата минута, а само три минути по-късно Марко Ройс пропиля дузпа и така провали тима си в стремежа да запише трета поредна победа.

Хофенхайм - Арминия Билефелд и Кьолн - Херта Берлин завършиха с нулеви равенства.