Борусия Дортмунд записа четвърти пореден успех в Бундеслигата и продължава без поражение в шампионата след победа с 2:0 над Фрайбург в мач от 13-ия кръг.

Отборът на Борусия остава лидер с 33 точки в актива си. Головете бяха дело на Марко Ройс от дузпа и Пако Алкасер.

Тимът на Фрайбург пък вече четвърти мач е без победа в немския шампионат и държи 11-о място с 14 точки в актива си.

Домакините имаха шанс да открият резултата още в 25-ата минута. Джейдън Санчо пусна към Марио Гьотце, който стреля вляво от вратата на Фрайбург.

В 40-ата минута обаче Борусия получи правото да изпълни дузпа и зад топката застана капитанът на тима Марко Ройс. Той бе точен и даде преднина от 1:0 за своите. Две минути по-късно Жером Гондорф удари греда за гостите и пропусна да изравни малко преди почивката.

В началните минути на второто полувреме вратарят на гостите Александър Шволов реагира отлично след изстрел на Марко Ройс, а в 58-ата Аксел Витсел не сполучи и прати топката над вратата на Фрайбург.

Лукаш Пишчек също отправи отличен удар в 79-ата минута, но удари греда и резултатът остана само 1:0.

В първата минута на добавеното време влезлият като резерва в 70-ата минута Пако Алкасер завърши чудесна комбинация в атака и реализира 10-ия си гол в Бундеслигата за 2:0 в полза на Борусия.

Отборът на Щутгарт победи с 1:0 Аугсбург в друга среща от 13-ия кръг. Щутгарт е 15-и с 11 точки в актива си, а Аугсбург е 13-и с 13 точки към момента и вече четвърти мач без победа.

Аугсбург имаше добра възможност да излезе напред в 25-ата минута, когато Михаел Грегорич, който обаче не успя да преодолее стража на гостите.

В 39-ата минута обаче Анастасиос Донис реализира за 1:0 с отличен удар след пас от Андреас Бек. През второто полувреме Мартин Хинтерегер отправи опасен изстрел с глава в 56-ата минута, но без успех, а в 61-ата Рон-Роберт Цийлер спаси вратата си след удар на Андре Хан.

В 82-ата минута Ерик Томи пробва мерника си към вратата на гостите, но Андреас Луте внимаваше и отрази удара.

Тимът на Херта победи като гост Хановер 96 с 2:0 също в мач от 13-ия кръг. Херта спря серия от 6 мача без успех в Бундеслигата и заема седмо място с 20 точки.

Отборът на Хановер пък е предлоследен, 17-и във временното класиране с едва 9 точки.

Марко Груич пропиля първия по-сериозен шанс за Херта в 9-ата минута на мача, стреляйки вляво от вратата. В 25-ата минута Саломон Калу също пропусна възможност да се разпише и чак в 44-ата с гол на Джордан Тарунарига гостите поведоха с 1:0. Тарунарига надскочи защитата на Хановер и даде аванс на Херта.

В 61-ата минута Дейви Зелке вкара топката в мрежата на домакините, но попадението не бе зачетено заради засада.

Вторият гол все пак дойде в 73-ата минута. Торунарига намери чудесно Ведад Ибишевич, който бе точен за 2:0 за Херта Берлин.