Борусия Дортмунд измъкна трите точки в гостуването на Борусия Мьонхенгладбах и продължава да диша във врата на лидера Байерн Мюнхен. Отборът на Люсиен Фавр задмина РБ Лайпциг и вече е само на точка от шампионите, които утре излизат срещу Аугсбург.
 
Ашраф Хакими донесе победата на тима от Дортмунд с гол в 71-ата минута. Преди това двата отбора си размениха по едно попадение . Торган Азар беше точен за гостите в 8-ата минута, а в 50-ата Ларс Щиндъл изравни.
 
Двубоят започна с домакински натиск и още в 7-ата минута Щефан Лайнер пропусна да вкара очи в очи с Роман Бюрки. Секунди по-късно Торган Азар наказа бившия си отбор, след като показа завиден контрол на топката в наказателното поле и матира Ян Зомер за 0:1. 
 
Късметът не бе на страната на домакините в 16-ата минута, когато Рами Бенсебаини уцели напречната греда на вратата на Дортмунд. 
"Жребците" подложиха на напрежение Бюрки и в 40-ата минута, но вратаря отрази удара на Плеа. 
 
Добрата игра на Гладбах се увенча с успех в 50-ата минута. Ларс Щиндъл изравни след добро подаване на  Плеа. Дортмунд отговори с опасен удар на Азар в 64-ата минута, но Зомер изби.
Малко след това в игра влезе Джейдън Санчо, който изненадващо остана на пейката на Дортмунд. В 71-вата англичанинът изведе Хакими отдясно и той направи 2:1 за Дортмунд. 8 минути по-късно Санчо можеше да се разпише, но топката срещна гредата.
 
БОРУСИЯ МЬОНХЕНГЛАДБАХ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 1:2
 
Голмайстори: 0:1 Торган Азар 8, 1:1 Ларс Щиндъл, 1:2 Ашраф Хакими 71
 
БОРУСИЯ (М): Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Бенсебаини, Крамер, Закария, Нойхаус, Хофман, Плеа, Щиндъл
Треньор Марко Розе
 
БОРУСИЯ (Д): Бюрки, Пишчек, Хумелс, Загаду, Хакими, Джан, Витсел, Герейро, Азар, Брант, Холанд
Треньор Люсиен Фавр