В първи двубой от 18-ия кръг на Бундеслигата Борусия Дортмунд победи гостите от Борусия Мьонхенгладбах с 2:1. Головете за "жълто-черните" реализираха Санчо и Гьотце, а за гостите точен беше Крамер.
 
Първият точен удар в двубоя дойде в 10-ата минута, когато Хакими пробва мерника си, но не сполучи. Марко Ройс пробва да открие резултата в 20-ата минута, но Зомер се справи с предизвикателството.
 
Все пак дортмундци откриха резултата в 42-ата минута с отлично организирана атака. Гьотце намери добре Санчо, който съумя някак от малък ъгъл да матира Зомер и да открие резултата, като топката влезе в мрежата на тима от Мьонхенгладбах с помощта и на страничната греда.
 
Радостта от попадението на домакините трая само 3 минути, тъй като Крамер прати топката във вратата, макар да игра с ръка преди тя да навести мрежата, въпреки протестите голът беше зачетен.
 
Борусия Дортмунд успя отново да излезе напред в резултата след втората асистенция на Гьотце в този мач. Този път Марио пусна отличен пас в малкото наказателно поле на Ройс и той препарира Зомер, за да изведе отбора си напред с 2:1. В 65-ата минута след отлично изпълнение на пряк свободен удар Ройс нацели гредата, а вратарят на гостите имаше огромен късмет.
 
В следващите минути не паднаха нови голове и Борусия Дортмунд спечели двубоя като разликата със съперника от днешния мач нарасна на 9, Дортмунд има 42, а Мьонхенгладбах - 33. Трети е Байерн Мюнхен с 33, но с мач по-малко.