Борусия Дортмунд продължава без загуба от началото на сезона в Бундеслигата и записа трети пореден успех след  2:1 като гост на Майнц 05 в 12-ия кръг на шампионата.

Отборът на Борусия има 30 точки на върха във временното класиране, на 7 пред втория Айнтрахт Франкфурт. С 23 точки е и третият в момента Борусия Мьонхенгладбах, който е с мач по-малко.

След две поредни победи тимът на Майнц претърпя поражение и е 10-и в подреждането с 15 точки в актива си към момента. Съставът от Дортмунд се отдалечи на 9 точки от шампиона Байерн Мюнхен, който направи хикс с Фортуна Дюселдорф и има 21 в актива си.

И трите попадения в мача паднаха през второто полувреме. В 66-ата Пако Алкасер вкара дежурния си гол за Борусия, но скоро домакините изравниха. В 70-ата Робин Куайсон изравни за 1:1. Лукаш Пишчек пак даде преднина на гостите в 76-ата минута на двубоя.

Гостите пропуснаха няколко възможности в първите минути насрещата. Още в 4-ата Аксел Витсел имаше чудесен шанс през себе си, но Робин Центнер спаси вратата си. Последва пропуск на Марко Ройс в 10-ата минута, а в 21-ата пак Витсел не успя да преодолее стража на домакините. В 31-ата минута пък отново капитанът на Борусия Марко Ройс внесе напрежение пред вратата на Майнц, но Центнер внимаваше.

Тимът на Борусия Дортмунд излезе напред в резултата в 66-ата минута след като Марко Ройс пусна към Пако Алкасер, който бе точен за 1:0. Радостта на гостите бе кратка, защото в 70-ата минута Робин Куайсон успя да изравни за 1:1.

Опитният Лукаш Пишчек със страхотен изстрел от границата на наказателното поле пак даде аванс на Борусия в 76-ата минута за 2:1. До края на срещата капитанът на дортмнудци Марко Ройс също имаше възможност да се разпише, но Робин Центнер се прояви с отлично спасяване и резултатът остана 2:1 за гостите.

Херта и Хофенхайм направиха зрелищно 3:3 в друга среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. Домакините нямат победа вече шест поредни мача в първенството, а Хофенхайм прекъсна серия от 4 успеха.

Тимът на Хофенхайм е шести с 20 точки в актива си, а Херта е осми в подреждането в Бундеслигата със 17 точки към момента.

Двубоят стартира повече от интригуващо и гостите дръпнаха с два бързи гола. Още в първата минута Керем Демирбей откри резултата за Хофенхайм, а в 10-ата Андрей Крамарич увеличи аванса на гостите на 2:0, възползвайки се от отличен пас не на кой да е, а на вратаря Оливер Бауман. Херта успя да намали на 1:2 чрез Ведад Ибишевич три минути по-късно – в 13-ата. Бауман спаси вратата си в 18-ата минута след изстрел на Саломон Калу в атака за Херта.

Гостите увеличиха преднината си на 3:1 в 55-ата минута на двубоя, когато Ермин Бичакчич надскочи защитата на съперника и реализира. Саломон Калу пропусна изгодна възможност за Херта в 69-ата минута, а в 71-ата Матю Лекие успя да намали на 2:3 с брилянтен удар. Валентино Лазаро донесе точката на домакините от Херта с попадение за 3:3 в 87-ата минута на мача.

Айнтрахт Франкфурт победи като гост Аугсбург с 3:1 и натрупа 23 точки на второто място във временното класиране. Аугсбург пък е 12-и с 13 точки в актива си. Това бе трети пореден успех за Айнтрахт и вече седми мач без поражение в германското първенство.

Гостите от Айнтрахт Франкфурт поведоха рано-рано. В 1-ата минута Джоната де Гузман бе точен за 1:0. Аугсбург бе близо до изравняване в 6-ата, когато Михаел Грегорич прати топката над вратата.

Айнтрахт също имаше още възможности за попадение в първите минути, като в 18-ата Анте Ребич стреля край дясната греда. В 45-ата Лука Йович получи добър пас, но се забави с изстреля и пропусна шанса за Айнтрахт Франкфурт.

Скоро след подновяването на играта през второто полувреме Себастиен Алер реализира втори гол за гостите. В 47-ата минута Алер бе точен за 2:0 за Айнтрахт.

Третото попадение дойде в 68-ата минута. Анте Ребич се разписа за 3:0 след като засече топката от близко разстояние. Едва в 90-ата минута Серхио Кордова успя да намали за домакините от Аугсбург и оформи крайното 1:3.

Тимът на Волфсбург победи РБ Лайпциг с 1:0 също в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Лайпциг остана четвърти в класирането с 22 точки, а това бе първа загуба за отбора от края на август, когато падна от Борусия Дортмунд.

Волфсбург пък е девети в подреждането с 15 точки.

В 14-ата минута вратарят на гостите Петер Гулачи спаси тима си от попадение на Даниел Гинчек, а малко по-късно Юсуф Поулсен пропусна голям шанс за домакините от Волфсбург. Пак Гинчек не успя да се разпише в 29-ата минута, пращайки топката вляво от вратата.

И двата тима имаха шанс да поведат в първите минути след почивката, като пъров Адмир Мехмеди удари греда за Волфсбург в 47-ата, а в 49-ата Марсел Халстенберг направи същото за гостите от Лайпциг.

В 50-ата обаче Жером Русийон не сгреши и даде преднина на домакините от Волфсбург, което се оказа и победният гол в двубоя.