Фрайбург победи с 2:1 Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата. Това беше осмо поражение за "жълто-черните" през този сезон в първенството.

Двубоят на "Шварцвалд щадион" започна във вихпрено темпо и по чудо не се стигна до попадение в първия половин час. Още в петата минута Емре Джан можеше да изведе гостите напред, но топовният му шут се отби в напречната греда. След това стражът на Борусия Марвин Хитц трябваше да спасява изстрел на Ву-Йонг Джеонг, същото направи и вратарят на домакините Мюлер след удар на Ерлинг Халанд.

 
Малко след почивката Фрайбург нокаутира гостите само за три минути. Първо Ву-Йонг Джеонг откри с точен удар извън наказателното поле, а малко след това Джонатан Шмид удвои с диагонален шут от границата  на пеналта.
 
В средата на второто полувреме 16-годишният Юсуфа Мукоко можеше да върне Борусия в мача, но уцели гредата. Четвърт час преди края младокът намали след асистенция на Ерлинг Халанд.
 
До края Борусия натискаше, но не успя да изравни и е на шесто място във временното класиране с 32 точки, изоставайки на 16 от лидера Байерн. Фрайбург е осми с 30 пункта.

Аугсбург Волфсбург

източник: getty images

 
В друг мач от кръга Волфсбург спечели с 2:0 гостуването на Аугсбург и запази третата си позиция в подреждането с 38 точки.  
 
Фрайбург - Борусия Дортмунд 2:1
1:0 Ву-Йонг Джеонг (49), 2:0 Джонатан Шмид (52), 2:1 Юсуфа Мукоко (76)
 
Аугсбург - Волфсбург 0:2
0:1 Воут Вегхорст (38), 0:2 Боте Баку (59)