Отборите на Борусия Дортмунд и Хофенхайм не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Джейдън Санчо даде аванс на домакините в 24-ата, но попадения на Мунас Дабур в 31-ата и Илас Бебу в 51-ата минута донесоха пълния обрат за гостите. Ерлин Халанд обаче донесе точката за своя тим в 81-ата минута.   

Гостите пропуснаха две чисти положения за попадение още при резултат 0:0, като и в двата случая (18' и 24') Иляс Бебу излизаше сам срещу вратаря Марвин Хитц, но не успяваше да реализира.

Секунди след втори пропуск Джейдън Санчо се измъкна по лявото крило и откри за Борусия Дортмунд.

Мунас Дабур обаче успя да изравни само седем минути по-късно - 1:1.

В 50-ата минута Марвин Хитц отрази опасен изстрел отново на Дабур, но след последвалия корнер вратарят боксира топката в лицето на Бебу, за да попадне в мрежата му - 2:1 и пълен обрат за Хофенхайм.

Девет минути преди края на срещата обаче Ерлин Халанд за пореден път се превърна в герой за своя тим, като отбеляза за 2:2. При попадението един от футболистите на Хофенхайм - Стефан Пош, се нахвърли върху Халанд, търсейки му сметка защо не е спрял да играе, тъй като по това време на терена лежеше състезател на гостите - Мунас Дабур. От повторенията обаче се видя, че още докато Дабур беше на земята, неговите съотборници владееха кълбото. Тяхна грешка доведе до пас към Халанд при въпросното положение, което донесе и последния гол в срещата.

С това равенство „жълто-черните“ остават на шестата позиция с актив от 33 точки, като изостава с три от четвъртото място. Хофенхайм е 12-и с 23 пункта.

За „вестфалци“ предстои гостуване на Севиля в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига, а след това ново гостуване в регионално дерби срещу Шалке. За Хофе пък също гостува на Молде в Лига Европа , а през идния уикенд приема Вердер Бремен.