След като Юрген Клоп напусна Борусия Дортмунд през юни 2015-а година четирима треньори се изредиха начело на немския гранд.

В момента старши треньор на Борусия е Люсиен Фавр, който се зае с предизвикателството да върне отбора на върха в Бундеслигата.

В петък вечер Клоп се завърна на „Сигнал Идуна Парка” в Дортмунд за бенефиса на легендарния вратар на отбора Роман Вайденфелер.

Това даде повод на изданието givemesport.com да провери къде са „воините” на Юрген Клоп, които спечелиха титлата в Германия през сезон 2010/2011 и я дублираха през следващия.

През 2013-а Борусия Дортмунд достигна и до финала в Шампионската лига, където загуби от Байерн Мюнхен на „Уембли”.

Преставянето на тима през сезон 2011/2012 също ще остане в историята.

Ето и състава от 21-и април 2012-а година, който победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 и си осигури титлата в Бундеслигата.

Тогава за успеха се разписаха Перишич и Кагава, а треньор на съперника бе точно настоящият треньор на Борусия Дортмунд – Люсиен Фавр. В състава на гостите пък бе Марко Ройс.

Роман Вайденфелер

Вратарят вече прекрати състезателната си кариера, а в петък вечер бе и официалното му сбогуване с феновете на Борусия на „Сигнал Идуна Парк”.

Лукаш Пишчек

33-годишният Лукаш Пишчек все още играе за Борусия и вече има над 200 мача за отбора.

Невен Суботич

Сърбинът прекара трудни последни няколко години. Бе даден под наем в Кьолн, а след това премина в Сент Етиен.

Матс Хумелс

Защитникът, който е бивш капитан на тима от Дортмунд, подписа с Байерн Мюнхен през 2016-а година.

Марсел Шмелцер

30-годишният Шмелцер също като Пишчек все още е в състава на Борусия и бе капитан на отбора в последните две години, преди това лято лентата да получи Марко Ройс.

Илкай Гюндоган

Полузащитникът преживя контузия на коляното след трансфера си в Манчестър Сити, а междувременно спечели и титлата във Висшата лига.

Себастиан Кел

Бившият капитан на Борусия прекара 13 години в клуба и прекрати кариерата си през 2015-а. Сега Кел заема ръководна длъжност в Борусия.

Якуб Блашчиковски

Полякът бе за кратко във Фиорентина, а сега е обратно в Германия като играч на Волфсбург.

Шинджи Кагава

Японската звезда бе трансфериран в Манчентър Юнайтед, но по-късно се завърна в Дортмунд, а сега е част от клуба, макар да не попада в състава на Люсиен Фавр.

Иван Перишич

След като напусна Борусия хърватинът мина през Волфсбург, а после подписа с Интер.

Роберт Левандовски

30-годишният нападател се раздели с Борусия през 2014-а и от тогава е част от Байерн Мюнхен.