Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд изпусна пара. Вестфалците не успяха да победят Херта в голямото дерби на 9-ия кръг на шампионата, като изпуснаха трите точки след късна драма. Момчетата на Люсиен Фавр водеха до 91-та минута, но тогава след дузпа бяха лишени от успеха. 

Младокът Джейдън Санчо откри през първото полувреме, но малко преди почивката Саломон Калу изравни. След час игра отново Санчо се превърна в герой за тима си и отбеляза за 2:1. Този резултат даваше победата, която щеше да е пета поредна за вестфалците, но в продължението на мача отново Калу беше точен от дузпа и този мач остана без победител. 

Този страхотен мач предложи емоции от самото начало. Още в 4-та минута Санчо можеше да открие, но ударът му беше избит в корнер. Малко след това Никлас Щарк можеше да открие за гостите, но вратарят изби. 

Борусия отвърна с положение пред Ашраф Хакими, което той пропиля, а в 19-та минута гол на Джейдън Санчо беше отменен заради засада след намеса на видеотехнологията. Така въпреки огромния брой положения от началото на мача, статуквото се запази непроменено. 

Но с толкова много ситуации, просто нямаше как попадение да не падне. И това стана в 27-та минута, когато Марио Гьотце направи пробив отляво и с прекрасен пас намери на далечния ъгъл непокрития Санчо. Младокът с хубав фалцов удар покрай вратаря направи 1:0. 

Тази преднина обаче не изтрая до почивката. Защото в 41-та минута Максимилиан Мителщад с прекрасен пас изведе Саломон Калу зад защитата, нигериецът напредна и с удар покрай вратаря направи 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Втората част започна с натиск на домакините, но те направиха няколко непростими пропуска. Ашраф Хакими и Марио Гьотце пропуснаха, преди в 61-та минута все пак Джейдън Санчо да се разпише и да оползотвори натиска на тима си. 

В тази ситуация заслугата е изцяло на Марко Ройс, който по превъзходен начин преодоля защитата и вратаря на съперника, като търкулна топката към голлинията. От един метър Санчо само я довкара и попадението беше записано на неговата сметка. 

До края на мача Дортмунд продължи да атакува, но и да пропуска. Рафаел Герейро и Якуб Брун Ларсен направиха страхотни пропуски и тази аристократичност пред гола беше наказана в продължението на редовното време. 

Тогава Дан-Аксел Загаду направи глупава дузпа, а зад топката застана Саломон Калу. Бившият играч на Челси запази хладнокръвие и прониза мрежата за крайното 2:2. Така този страхотен мач остана без победител. 

След тази развръзка Борусия все пак запази лидерската си позиция, но само на две точки пред шампиона Байерн. Момчетата на Фавр са с 23 точки, докато хегемонът е само с две по-малко. Херта е на петата позиция с 16 точки.