Отборът на Борусия Дортмунд победи като гост с 2:0 тима на Арминия Билефелд в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. И двете попадения отбеляза централният защитник на „жълто-черните“ Матс Хумелс в 53-ата и 71-ата минута.

Гостите владееха инициативата през целия двубой и заслужено се поздравиха с трите точки, като пропуснаха да запишат и по-изразителен успех.

Резултатът бе открит в 53-ата минута. Джейдън Санчо центрира от корнер в наказателното поле, където съвсем на далечната греда бе оставен Матс Хумелс, а защитникът само леко бутна топката в опразнената врата и реализира.

В 71-ата минута отново Хумелс отбеляза за 0:2. Марко Ройс беше изведен до дясното крило и центрира в наказателното поле, където като типичен централен нападател Хумелс засече с глава, за да оформи и крайното 0:2.

В края на мача обаче защитникът получи травма и беше заменен.

С тази победа възпитаниците на Люсиен Фавър се изравниха на върха с Байрен с по 15 точки, но отстъпват само по голова разлика. Тимът все пак е и с мач повече от РБ Лайпциг. Арминия са 14-и с 4 пункта. „Вестфалци“ имат гостуване на Брюж в Шампионската лига, а следващия уикенд домакинстват на Байерн в дербито на Германия. За новаците в елита пък предстои гостуване на Унион Берлин.  

Ето и останалите резултати от съботния ден в Бундеслигата:

Кьолн - Байерн Мюнхен 1:2

Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 1:1

Аугсбург - Майнц 3:1