Отборът на Щутгарт буквално разгроми немощния Борусия Дортмунд с 5:1 насред "Сигнал Идуна Парк" в двубой от поредния кръг на германската Бундеслига. 

През първата част домакините се затрудняваха със скоростта на контраатаките на гостите, но все пак успяха да се оттеглят при 1:1 след 45 минути. Силас Вамангитука откри от дузпа в 26-та минута, но само 13 по-късно Джовани Рейна възстанови паритета. 

Първите 20 минути на втората част обаче се оказаха съкрушителни за "жълто-черните". Вамангитука се разписа за 2:1 в 52-та минута, а след попадения на Филип Фьорстер в 60-та и Танги Кулибали в 63-та минута, момчетата на Пелегрино Матерацо вече имаха аванс от цели 3 попадения. 

До края възпитаниците на Люсиен Фавър се опитаха да възстановят по някакъв начин паритета, но в първата минута на добавеното време Николас Гонсалес разстреля Роман Бюрки за 5-ти път, за да бъде оформен и крайния резултат. 

По този начин "жълто-черните" останаха едва на 5-то място след едва 1 победа в рамките на 5 мача. Щутгарт, от своя страна, е 6-ти, на две точки зад състава от Дортмунд.