Отборът на Борусия Дортмунд не успя да се изравни с Шалке 04 на второто място във временното класиране в Бундеслигата след равенство 1:1 с Вердер Бремен в мач от 32-ия кръг.

След гостуването си в неделя вечер Борусия събра 55 точки на третото място, а Шалке е втори с 57. Лидер в Германия е Байерн Мюнхен с 81 точки.

Домакините от Вердер пък вече четири мача са без победа в немския шампионат, а със спечелената 1 точка натрупата 38 на 12-ата позиция в подреждането, като вече се отдалечи от зоната на изпадащите.

И двата гола в мача паднаха през първото полувреме. Гостите от Дортмунд откриха в 19-ата чрез Марко Ройс, а Вердер изравни в 45-ата с гол на Томас Дилейни.

Още в 11-ата минута Лукаи Пишчек стреля към вратата на домакините, но защитник блокира удара му. Четири минути по-късно и Максимиан Филип също опита изстрел, но вратарят на Вердер Бремен Иржи Павленка спаси.

В 19-ата минута обаче Марко Ройс се оказа на точното място и реализира за 1:0 в полза на Борусия Дортмунд.

Стражът на гостите Роман Бюрки отрази удар на Златко Юнузович в 24-ата минута, а малко по-късно Макс Крузе прати топката вляво от вратата на Борусия.

Павленка пак бе на мястото си при изстрел на Марко Ройс в 43-ата минута, а в самия край на първото полувреме, в 45-ата минута Бюрки отрази удар на Максимилиан Егещайн, но при добавката Томас Дилейни се разписа за 1:1.

След почивката и двата тима имаха възможности да отбележат нов гол, но така и не сполучиха. В 64-ата минута засадата спря Марко Ройс да реализира отново, а в 66-ата пак той бе близо до целта.

Нов шанс за Борусия Дортмунд дойде в 69-ата минута, когато Мануел Акаджи стреля опасно, но пак не падна гол. Андре Шюрле пък не успя да преодолее Иржи Павленка в 80-ата минута, а малко след това Джейдън Санчо удари греда.

Натискът на гостите в последните минути също не даде резултат, като в 86-ата минута Шюрле отправи добър удар с греда, но отново вратарят на Вердер Бремен Павленка бе на мястото си и не допусна попадение.