Домакинска загуба с 1:2 от Борусия Дортмунд претърпя Вердер Бремен в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. Цяло второ полувреме гостите играха с човек по-малко, след като Марсел Забитцер бе изгонен малко преди почивката. Срещата ще се запомни и с първия гол на Джейдън Санчо след завръщането му в Дортмунд. Англичанинът вкара близо 3 г. след последното си попадение за "жълто-черните" по време на предишния си престой в клуба. 

Гостите влязоха по-добре в двубоя и логично поведоха в 21-ата минута. Юлиан Брант стреля опасно от дистанция, но стражът на Вердер - Михаел Цетерер успя да избие. Притичалият Донийл Мален с атрактивна добавка с ножичен удар обаче изведе тима си напред - 0:1. В 38-ата минута Джейдън Санчо с хубав удар с десния крак направи 0:2. 

В края на първото полувреме Марсел Забитцер извърши много грубо нарушение отзад срещу Митчел Вайзер и бе изгонен с директен червен картон от главния съдия Дениз Айтекън.
 
През втората част Вердер се опита да се възползва от численото си предимство, но го направи чак в 70-ата минута. Романо Шмид бе изведен чудесно зад защитата на Борусия и подаде към Джъстин Нийнмах, който намали - 1:2. До края на срещата бременци опитаха стихиен натиск, но така и не успяха да вкарат изравнителен гол.