Нападателят на Борусия Дортмунд Себастиен Алер даде повече подробности за възстановяването си след като през лятото бе диагностициран с рак на тестисите. 28-годишният футболист разкри, че трябва да премине общо четири курса на химиотерапия, всеки от които с продължение три седмици.

„След това, в зависимост от състоянието ми и развитието на тумора ще бъде преценено дали имам нужда от операция“, обясни Алер пред официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

„Много хора ме питат кога ще се върна на терена, но все още има доста неща, от които зависи решението и е трудно да дам категоричен отговор“, добави роденият във Франция футболист.

Очаква се Себастиан Алер да бъде извън игра в продължение на няколко месеца.

„Ако имам късмет и не се нуждая от операция, нещата може да се развият доста бързо. Три седмици след финалната фаза, ще се проведат тестове, с които да се установи дали има разсейки. Ако не се стигне до операция, по начина, по който тренирам, бих искал да вярвам, че ще съм в добра кондиция в края на тези три седмици“, коментира още Алер.

„Това е предизвикателство, огромно предизвикателство и фактът, че човек е способен да го преодолее, означава, че е боец, че е силен. Случилото се не трябва да разбива увереността ти, а да покаже колко си голям като човек“, каза още футболистът.