Байерн Мюнхен дарява още 350 000 евро на аматьорски клубове, с цел подпомагане за справяне с кризата от коронавируса. От германския шампион съобщиха, че 35 петодивизионни отбора от баварския регион ще получат по 10 000 евро, събрани от фенове, закупили си билети за домакинските мачове на тима, които ще се играят при закрити врата заради пандемията.

Миналата седмица събраните средства в размер на 460 000 евро бяха дарени на всички баварски отбори от четвърта дивизия и на спортни асоциации в региона.

"Това е чудесен знак на солидарност. Футболът е основна част от социалния живот и учи младите на фундаментални ценности като отборен дух, уважение и толерантност. Много е важно, че заедно с феновете успяваме да съберем тези средства и да помогнем за справяне с кризата в тези тежки времена на пандемия", заяви Карл Хопфнер, директор на фондацията към баварския гранд, която разпределя средствата.

Байерн Мюнхен, заедно с останалите германски участници в Шампионска лига - Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен, създадоха фонд с 20 милиона евро за подпомагане на професионалните клубове, засегнати от пандемията.