Нападателят на Байерн Мюнхен - Хари Кейн, поднови групови тренировки в сряда, но капитанът на баварците Мануел Нойер остава под въпрос за мача с Борусия Дортмунд в събота.

Шампионите на Бундеслигата излязоха с официално изявление, казвайки, че Кейн „е успял да вземе отново участие в груповите тренировки“, след като поднови индивидуални занимания в понеделник. Нойер, който навършва 38 години днес, скъса мускулно влакно, докато бе с германския национален отбор, което доведе и до невъзможността да играе срещу Франция и Нидерландия.

Кейн контузи глезена си, след като се сблъска с една от гредите при успеха на Байерн над Дармщат с 5:2. Капитанът на Англия пропусна приятелските мачове на „Трите лъва“ с Бразилия и Белгия в резултат на травмата. От Байерн добавиха, че Нойер „е завършил индивидуална тренировъчна сесия“.

Междувременно баварският колос, който е на десет точки от лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен, осем кръга преди края, ще играе контрола с бившия отбор на Кейн – Тотнъм, в проверка преди началото на следващия сезон.