Английският национал Джуд Белингам преживя исторически момент при загубата на своя Борусия Дортмунд в събота вечер при гостуването на Кьолн с 2:3 в осмия кръг на германското футболно първенство. 19-годишният Белингам стана най-младият капитан в историята на Борусия и в Бундеслигата.

Полузащитникът, който в началото на сезона бе определен за трети капитан в клуба, изведе съотборниците си с капитанската лента на стадиона в Кьолн заради отсъствието на Марко Ройс и Матс Хумелс. Ройс се възстановява от контузия, а Хумелс пропусна двубоя заради настинка.

„Очевидно съм много ядосан от крайния изход на днешния мач, но каква специална чест бе да бъда капитан на този страхотен клуб за първи път. Няма време да свеждаме глави. Ще имаме още много шансове да поправим днешната грешка в следващите мачове“, написа Белингам в социалните мрежи след срещата снощи.

След присъединяването си към Борусия Дортмунд през 2020 година, Джуд Белингам се превърна в ключов футболист за отбора и вече натрупа 100 мача. Той дебютира в Бундеслигата на 17-годишна възраст.