Отборът на Борусия Дортмунд надигра с 2:0 гостуващия Херта Берлин в мач от 25ия кръг на германската Бундеслига. Попаденията отбелязаха Юлиан Брандт в 54-ата и Юсуфа Мококо в добавеното време на двубоя.

Gulliver/GettyImages
82 снимки
„Вестфалци“ изиграха силен двубой, но през първата част не успяха да стигнат до попадение, като вратарят Руне Ярстайн спаси изстрел на Джуд Белингам, а Марко Ройс нацели напречната греда от пряк свободен удар.

В 54-ата минута обаче домакините поведоха. Юлиан Брандт изпрати топката във вратата с далечен изстрел, който изненада намесилия се лошо Ярстайн.

Вторият гол пък бе реализиран в първата минута на добавеното време от 16-годишният суперталант Юсуфа Мококо. Той оформи крайния резултат след индивидуална акция и удар в близкия ъгъл, при който стражът Ярстайн пак не реагира никак добре, позволявайки топката да мине между краката му.

Все пак имаше и неприятни новини за „жълто-черните“. Двама важни играчи на тима - защитникът Матс Хумелс и крилото Марко Ройс, не успяха да доиграят двубоя поради контузии. Хумелс напусна терена малко след първия гол, а Ройс отстъпи в 84-ата минута мястото си на тийнейджъра Мококо. В 80-ата минута Владимир Дарида от Херта получи директен червен картон заради грубо влизане в глезена именно на Ройс.

След изгонването на Дарида имаше и невероятен пропуск на резервата за Борусия Джовани Рейна в 89-ата минута, когато от съвсем близко разстояние той се плъзна по тревата след подаване на Мококо отляво, но уцели дясната греда.

С този успех Борусия вече има 42 точки и се намира на петото място в класирането. Берлинчани пък са 15-и с 21 точки, колкото има и 16-ия Майнц.