Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен завършиха 2:2 в голямото дерби на 9-ия кръг в Бундеслигата. Домакините се докопаха до точката буквално в последната секунда на 5-минутното продължение, фанцузинът Антони Модест бе героят за дортмундци. Байерн водеше с 2:0 до 74-ата с попадения на Леон Горецка (33) и  Лерой Сане (53). Юсуфа Мукоко върна интригата в мача след асистенция на резервата Антони Модест. Баварците завършиха мача с 10 души, след като Кингсли Коман получи червен картон в края на редовното време. 
В началните 10 минути играта се водеше между двете наказателни полета и опасности пред двамата вратари липсваха. Препълнените трибуни на "Идуна Парк" обаче изригнаха при две груби нарушения на Забицер и Де Лихт, които получиха и жълти картони. Не бе изминал и четвърт час, когато Джуд Белингам влезе много агресивно в краката на Мусиала и логично и звездата на Дортмунд бе официално предупреден. 
 
В 21-ата минута Дониел Мален бе оставен да спечели достатъчно терен и да си освободи място за стрелба, но ударът му бе блокиран от бранител на Байерн. Девет минути по-късно Герейро опита мощен шут от ъгъла на наказателното поле, който обаче бе очакван от Нойер и той изби в корнер. 
 
Гостите поведоха с първия си точен удар в мача. Продължителна атака в 33-ата минута на Мусиала и Мане предостави възможност за стрелба на Леон Горецка от дъгата пред наказателното поле и той с премерен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на Майер - 0:1.
 
Отговорът на Дортмунд не закъсня, но Нойер показа класа и отрази удара на останалия сам срещу него Мален в 36-ата минута. Секунди преди почивката Алфонсо Дейвис получи тежък удар в главата от Белингам и се наложи намесата на медицинския екип. Тя обаче очевидно не беше достатъчна и Дейвис бе заменен на почивката от Йосиф Станишич. 
 
Втората част започна вихрено. Най-напред Нойер изби коварен удар под гредата на Мариус Волф, а малко след това Садио Мане с глава не можа да намери целта след нестандартно подаване на Горецка.  
 
Баварската машина нанесе втори смъртоносен удар в 53-ата минута. Лерой Сане от дъгата на наказателното поле отправи свиреп шут с левия крак и въпреки че Александър Майер докосна топката, тя влетя във вратата му - 0:2.

Домакините се върнаха в мача с попадение на Юсуфа Мукоко в 74-ата минута. Той получи хубав пас от резервата Антони Модест и с плътен удар от средна дистанция не остави шансове на Нойер - 1:2.

Невероятен пропуск направи Модест седем минути преди края. Той получи перфектна топка отдясно и от вратарското поле сам срещу Нойер не можа да вкара. В последната минута на редовното време резервата на Байерн - Кингсли Коман получи втори жълт картон и бе изгонен.

В даденото от съдията 5-минутно продължение домакините се хвърлиха ва банк, като вратарят Майер се включи в атака и почти не излезе от наказателното поле на Байерн. Смелостта им бе възнаградено буквално в последната секунда, когато Шлотербек укроти трудна топка на аутлинита и с перфектно центриране намери Модест на задната греда. Французинът от метър с глава матира Нойер за 2:2 и хвърли феновете в екстаз. 

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - БАЙЕРН МЮНХЕН 2:2
 
Борусия Дортмунд: 33. Майер, 25. Зюле, 15. Хумелс, 4. Шлотербек, 13. Герейро, 22. Белингам, 23. Джан, 6. Йозджан, 19. Бранд, 18. Мукоко, 21. Мален
 
Байерн Мюнхен: 1. Нойер, 5. Павар, 2. Упамекано, 4. Де Лихт, 19. Дейвис, 8. Горецка, 18. Забицер, 10. Сане, 42. Мусиала, 17. Мане, 7. Гнабри