Борусия Дортмунд се наложи над Унион Берлин с 2:0 като гост на „Стадиона на Старото лесничейство“ в мач от 24-ия кръг в Бундеслигата. Първото попадение в срещата падна в 41-ата минута, когато точен бе Карим Адейеми, а Иън Маатсен сложи точката на спора след гол в последната минута от редовното време. След този успех Борусия Дортмунд събра 44 точки в актива си, заемайки 4-то място във временното класиране, докато Унион Берлин е на 14-та позиция с 25 пункта.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Борусия Дортмунд успя да поведе в 41-ата минута, когато Никлас Фюлкруг продължи топката към Карим Адейеми, който бе позициониран по дясното крило. Младият нападател на „жълто-черните“ навлезе навътре и с мощен удар от границата на наказателното поле порази целта.

Първото по-опасно положение през второто полувреме бе на сметката на Унион. В 56-ата минута Кевин Фоланд се възползва от рикошет в наказателното поле и стреля от близка дистанция, но Майер внимаваше и отрази.

До края на двубоя Борусия Дортмунд продължи да държи инициативата и затвори мача след попадение на Иън Маатсен в 90-ата минута. Крайният бранител направи страхотен индивидуален рейд, който завърши с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Унион Берлин.

РБ Лайпциг спечели с 4:1 гостуването си на Бохум в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Максимилиан Витек откри в 7-ата минута, но Дано Олмо възстанови равенството след половин час игра.

"Биковете" удариха на три пъти в рамките на четири минути след почивката - Люис Опенда започна шоуто в 68-ата минута, а в 71-ата Иван Ордец си вкара автогол. Миг по-късно Юсуф Поулсен направи 4:1 за РБ Лайпциг.

В 86-ата минута Мориц-Брони Квартенг си изкара червен картон. Така Лайпциг събра 43 точки и е на пето място, а Бохум остава 15-и с актив от 25 т.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ:

Бохум - Лайпциг 1:4

Дармщад - Аугсбург 0:6

Майнц - Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Унион Берлин - Борусия Дортмунд 0:2

Хайденхайм - Айнтрахт Франкфурт 1:2