Борусия Дортмунд започна с комфортна победа с 2:0 в домакинството си на Айнтрахт Франкфурт в мач от първия кръг на сезон 2024/2025 в германската Първа Бундеслига. Това бе и официален дебют за новия наставник на „жълто-черните“ Нури Шахин, който беше помощник на предишния треньор Един Терзич. На „Сигнал Идуна Парк“ и двата гола паднаха през втората част, когато на два пъти се разписа Джейми Байноу-Гитенс в 72-ата и в третата минута от добавеното време.

Срещата стартира добре за Айнтрахт, които при повече късмет можеха да стигнат до ранна преднина още в петата минута, но удар на Юго Екитике с глава след корнер не намери очертанията на вратата.

Едва след половин час игра домакините стигнаха до първата си по-интересна ситуация, но Кевин Трап се намеси отлично след удар на Марсел Забитцер.

През втората част нещата не се попромениха на терена, като Омар Мармуш се озова на добра позиция малко преди изтичането на час игра, но този път Грегор Кобел трябваше да се намесва, за да запазва равенството в двубоя.

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки

Така се стигна до последните двайсет минути, когато феновете видяха и най-интересното от тази среща. Първо Фарес Шайби пропусна много добро положение, изстрелвайки топката високо.

В ответната атака към Джейми Байноу-Гитенс пое на крилото, справи се отлично с бранител на Айнтрахт, след което с много впечатляващ изстрел преодоля Кевин Трап и даде преднина на своя тим от 1:0 в 72-ата минута.

В третата минута от добавеното време на двубоя топката бе пратена от Рами Бенсайбани към Байноу-Гитенс, който напредна добре фронтално срещу разредената отбрана, залъга, че ще подава, но вместо това завърши сам покрай плонжа на Кевин Трап за крайното 2:0.

В следващия кръг Борусия Дортмунд гостува на Вердер Бремен, докато Айнтрахт ще търси първи успех през сезона в домакинството си на Хофенхайм.