Борусия Дортмунд ще финишира като есенен шампион в германската Бундеслига! Момчетата на Люсиен Фавр надиграха Вердер Бремен с 2:1, с което увеличиха аванса си пред вторите Борусия Мьонхенгладбах (30 т.) и Байерн Мюнхен (30 т.) на 9 точки. 

Така с два кръга, оставащи до края на календарната година, Борусия е недостижим на върха в германския елит преди паузата.

Всички попадения паднаха през първата част. Успехът за "жълто-черните" дойде след голове на Пако Алкасер (19') и Марко Ройс (27'). Почетен гол за бременци вкара Макс Крузе (35').

Това е 12-ти успех за Борусия от началото на сезона. Те са и тимът, който до момента не е допуснал нито една загуба от началото на шампионата (12 победи и 3 равенства). За Вердер това бе 4-та загуба в последните 6 мача, като тимът остава 9-ти с 21 т. 

Дортмунд започна силно. В 11-ата Ройс влезе в наказателното поле на съперника, но бе повален от Клаасен. Съдиите не сметнаха за нужно да отсъдят дузпа. Само 8 минути след това ситуацията бе различна, след като ВАР се намеси, за да зачете попадение на Алкасер с глава, което първоначално не бе признато поради засада. За Алкасер това беше 11-и гол с 12 изстрела в очертания на вратата в Бундеслигата.

В 27-ата минута Борусия поведе с 2:0. Сега Санчо намери Ройс. Той не се поколеба да стреля от далеч и да матира Павленка за втори път. В 35-ата минута Крузе се озова на добра позиция пред вратаря Бюрки и реши да го прехвърля технично. Идеята му сполучи и резултатът бе намален - 2:1.

В 48-ата Павленка спря коварен шут на Ройс, а при добавката Санчо пропусна на празна врата до вкара трети гол за своите. До края не последваха кой знае колко бурни минути и Борусия прибра трите точки в актива си.

Борусия Дортмунд – Вердер Бремен 2:1

1:0 Пако Алкасер 18‘

2:0 Марко Ройс 37‘

2:1 Макс Крузе 35‘

Състави на двата отбора:

Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Аканжи, Диало, Хакими, Дилейни, Витцел, Герейро, Санчо, Ройс, Алкасер

Треньор: Люсиен Фавр

Вердер: Павленка, Гебре Селасие, Лангкамп, Мойсандер, Аугустинсон, Шахин, Клаасен, М. Егещайн, Харник, Рашица, Крузе

Треньор: Флориан Кофелт

Главен съдия: Гуидо Винкман

Стадион: "Сигнал Идуна парк"

Алкасер го заслужи - оглави листата на стрелците в Бундеслиата