Борусия (Дортмунд) се класира за 1/8-финалите на Купата на Германия, след като победи като гост с 2:0 отбора на Хановер 96, който се намира на пето място във временното класиране на Втора Бундеслига.

Гостите поведоха още в 11-ата минута, когато Брант много елегантно намери Мукоко, който размени подавания с Азар и почти от аутлинията потърси остро успоредно подаване. Брайт Арей-Мби протегна крак и отклони топката, която мина под плонжа на Вайнкауф и влезе в близкия му ъгъл - автогол и преднина за Дортмунд.

До почивката двубоят бе доста равностоен, като домакините също имаха добри шансове да изравнят, но на два пъти Кобел се намесваше добре, след като Нилсен излизаше сам срещу него. Мален пък пропусна да удвои аванса на Борусия.

В 70-ата минута Белингам бе фаулиран от Нойман в наказателното поле - дузпа за Борусия. Английският национал изпълни наказателния удар с мощен удар, удвоявайки аванса на гостите.

Пет минути преди края Адейеми получи директен червен картон, тъй като фаулира Кьон като последен човек в защитата на Борусия. Това обаче не промени нищо по отношение на крайния изход.