Борусия Дортмунд вероятно ще бъде без Ерлинг Халанд за двубоя си от груповата фаза на Шампионска лига срещу Спортинг Лисабон, призна наставникът на „жълто-черните“ Марко Розе, който все още таи надежди, че 21-годишният норвежки нападател ще се включи в срещата.

„Той все още изпитва сериозна болка. Имам му доверие. Ако се е нахранил, наспал и възстановил добре, може би нещата могат да се случат по-бързо от очакваното“, каза специалистът на пресконференцията си преди мача от група С в Германия тази сряда.

Халанд получи травма на тренировка в петък и пропусна загубата от Борусия Мьонхенгладбах с 0:1 в събота, подобно на капитана Марко Ройс, който също е под въпрос за мача със Спортинг поради проблем в коляното. Без Холанд и Ройс в атака, Дортмунд не успяха да стигнат до нито едно сериозно голово положение пред вратата на Гладбах за всичките 90 минути.

„Жълто-черните“ спечелиха откриващия си мач от ШЛ при гостуването на Бешикташ с 2:1 и ще имат големи надежди да излязат от група, в която са още отборите на Спортинг и Аякс.