Борусия Дортмунд премина като на парад като гост срещу Щутгарт, надвивайки го с 4:0 на „Мерцедес Бенц Арена”. Джейдън Санчо изведе вестфалци след едва три минути игра, а двайсет по-късно Марко Ройс удвои аванса на Борусия. В 25-ата минута Пако Алкасер направи разликата класическа за гостите, а Максимилиан Филип оформи крайното 4:0 в 85-ата минута. Това бе дебютен мач за новия треньор на Щутгарт Михаел Вайнцирл, който със сигурност се е надявал на по-добър резултат. Вайнцирл замени Тайфун Коркут

С този си успех Борусия продължава да води в класирането на Бундеслигата след осем кръга и вече е с 20 точки. Втори остава Байерн Мюнхен, който е с 16, а трети РБ Лайпциг с точка по-малко от баварците.

Люсиен Фавър стартира с 4-2-3-1 в Щутгарт, като на върха на атаката бе сложен Пако Алкасер. Испанецът беше подпомаган от Марко Ройс, Джейдън Санчо и Якуб-Бруун Ларсен.

30 снимки

След малко повече от 120 секунди обаче Джейдън Санчо откри резултата. Марко Ройс проби отляво и видя на далечната греда Санчо, който стреля и след рикошет в тялото на бранител на „швабите”, топката се озова във вратата на Рон-Роберт Цийлер.

В 23-ата Лукаш Пишчек се стрелна отдясно с един от неговите характерни пробиви и върна към дузпата за Ройс. Германският халф бе оставен непокрит и с едно прати топката за втори път във вратата на Щутгарт – 2:0.

Стъписана от развитието на мача отбраната на домакините допусна груба грешка в 25-ата минута. Марко Ройс си взе сбъркана топка в центъра и изведе Пако Алкасер. Испанецът напредна и ефектно прехвърли Цийлер, за да направи 3:0.

През втората час хората на Фавър върнаха „газта”, но това не им попречи да вкарат четвърти гол. Кристиан Пулишич видя вдясно Филип, който с мощен изстрел с десния крак оформи крайното 4:0.

В идния кръг Дортмунд приема Херта Берлин, докато Щутгарт също чака у дома Хофенхайм. „Швабите” не се радват на най-добрия си период и продължават да с в зоната на изпадащите с едва пет точки.