Големият талант на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко планира да напусне отбора. Това разкри неговият агент Патрик Уилямс пред Фабрицио Романо. 19-годишният нападател е разочарован от малкото игрово време, което получава и иска да премине в друг отбор. В същото време "Билд" разкри, че "жълто-черните" няма да му правят пречки в желанието му да си тръгне от "Сигнал Идуна Парк". 

"Юсуфа има огромен потенциал, който за съжаление не успя да покаже миналия сезон. Мисля, че фактът, че отбеляза 5 гола за 613 минути, казва всичко за неговите качества. Малко играчи в Бундеслигата могат да се похвалят с такова постижение", каза Уилямс.

На Юсуфа беше обещано много, преди да подпише, но това не беше реализирано. Той винаги се е интересувал само от играта и от развитието си – не от нещо друго, както винаги се твърди в медиите. Ако ставаше дума за парите, той можеше да приеме други изгодни оферти, където би могъл да получава три пъти повече. Единственото нещо, което той иска, е да играе. Не е тайна, че има достатъчно клубове, които вярват в Юсуфа и го искат в състава си. С толкова малко игрово време, всеки знае, че Борусия няма как да получи много пари за него. Такъв е пазарът", добави импресариото.

"Проучваме отбори от Англия, Испания и Франция", завърши Уилямс.

Юсуфа Мукоко има 99 мача за Борусия Дортмунд, в които е вкарал 18 гола. Договрът му с "жълто-черните" е за още два сезона.