Нападателят Ерлинг Халанд може да се завърне в игра за Борусия Дортмунд още в събота при гостуването на Волфсбург в 13-ия кръг на Бундеслигата, съобщава агенция ДПА. Норвежкият национал се възстановява от травма на бедрото и се очакваше да е извън терените до края на годината.

Борусия Дортмунд е на второ място във временното класиране в Германия с 27 точки, на една от лидера Байерн Мюнхен, а дербито между двата тима ще се играе след седмица.

"Ерлинг ще пътува с нас. Той се възстановява бързо в последните дни. Чувства се добре и евентуално може да влезе за кратко", коментира старши треньорът на Борусия Марко Розе.

"Ако всичко се развие добре, ще е готов за игра срещу Байерн", потвърди Розе.

Тимът от Дортмунд обаче няма да може да разчита на англичанина Джуд Белингам, който е с проблеми в коляното, а Рафаел Герейро също е под въпрос. Португалецът пропусна загубата от Спортинг Лисабон в Шампионската лига.

"Поражението ни тежи. Определено отпадането от Шампионската лига горчи. Моята работа е да върна енергията в отбора. Искаме отново да насочим нещата в правилната посока", добави Марко Розе.