Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, който ще бъде един от най-желаните играчи на трансферния пазар през идното лято, иска умопомрачителна заплата от клуба, с който ще подпише.

Според "Сън" сумата е 600 000 паунда седмично (над 700 000 евро). Единствените два клуба, които могат да си позволят тези условия, са Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.

Всичко това означава, че ако някой от тези клубове се съгласи да удовлетвори желанието на младия норвежец, ще трябва да инвестира в него близо 300 милиона. Половината от тях са за трансферната сума, а останалите - под формата на възнаграждения в евентуален договор за пет години. 

Освен Манчестър Сити и ПСЖ, Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен също се интересуват от Халанд, но едва ли някой от останалите клубове може да приеме условията, които агентът на играча Мино Райола иска да постави.

Вчера обаче испанското издание “Куатро” излезе с информация, че Холанд планира да играе в Ла Лига, защото вече е закупил имот в Марбейя. Същият източник твърди, че норвежецът е информирал Борусия (Дормтунд) за намеренията си.