Борусия Дортмунд осъществи драматичен обрат над Гройтер Фюрт и след 2:1 след продължения се класира напред в турнира за Купата на Германия.

Резервата Аксел Витсел вкара в дебюта си и то в петата минута на добавеното време на редовните 90 минути, за да изравни за 1:1 и да спаси тима си от отпадане още в първия кръг на състезанието.

В официалния си дебют за Дортмунд Витсел бе точен след пас от Марко Ройс и така прати мача в продължения, а в 121-ата минута самият Ройс донесе крайния успех.

Двата състава изиграха интригуващ сблъсък, като гостите от Дортмунд имаха повече шансове, но и втородивизионният Гройтер Фюрт изпусна още възможности за гол.

Даниел Кейта-Рюел от домакините пробва мерника си в 11-ата минута, а в 26-ата Марко Ройс стреля встрани от вратата на съперника.

В 31-ата нов удар на капитана на Борусия Марко Ройс бе спрян след намеса на вратаря Саша Бурхерт, а в 60-ата защитник блокира изстрел на Марио Гьотце. При добавката Кристиан Пулишич прати топката над вратата на Гройтер Фюрт.

Така се стигна до 77-ата минута, когато Себастиан Ернст не сгреши и даде преднина на домакините. Те вече виждаха победата, когато в 95-ата минута влезлият като резерва в 74-ата Витсел изравни за 1:1 и прати мача в продължения.

Там домакините отново имаха шанс да поведат, но стражът на Борусия Роман Бюрки на два пъти спаси вратата си, особено в 113-ата минута, когато Фабиан Резе излезе сам срещу него.

Гостите от Дортмунд нанесоха своя удар отново в самия край. В първата минута на добавеното време на продълженията Марко Ройс получи чудесен пас от Джейдън Санчо и вкара за 2:1, носейки успеха на своя тим.