Защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс заяви, че отборът е изиграл отличен мач при домакинската победа на Пари Сен Жермен с 1:0 в първи мач от полуфиналния сблъсък между двата тима в Шампионската лига по футбол. Реваншът ще се състои на 7 май в Париж.

"Изиграхме топ двубой днес, представихме се много зряло. Помагахме се един на друг, за да се представим по този начин", коментира пред DAZN Хумелс, който бе избран за Играч на мача от Европейската футболна централа - УЕФА.

"Не е лесно да останеш спокоен и да взимаш верните решения в полуфинал от Шампионската лига, но ние направихме това в дълги периоди от мача. Разбира се, че искаме да отидем на "Уембли", но във вторник в Париж ни чака много труден двубой. Ако искаме да стигнем до финала, трябва да можем да се справим в Париж", завърши Матс Хумелс след двубоя в сряда вечер на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд.

Настоящият договор на 35-годишния бранител с Борусия изтича в края на сезона, но според информациите, двете страни вече преговарят за удължаването му.