Крилото на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич сподели, че доживот ще е благодарен на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Именно роденият в Щутгарт наставник е една от причините американеца да пробие до първия отбор на „жълто-черните”, след като му дава шанс да тренира със своите съотборници едва на 17-годишна възраст. Пулишич пристигна в Дортмунд през 2015-а година, когато Клоп бе още начело на тима от Бундеслигата. Въпреки това Пулишич обаче не дебютира за вестфалци под ръководството на Клоп.

Последните новини около Пулишич, що се отнася до трансфер, го свързват с преминаване именно в Ливърпул. До това се стигна, след като халфът прави чудесни игри за тима от „Сигнал Идуна Парк”.

„Клоп беше тук, когато аз преминах в клуба. Истина е, че не го познавам много добре като наставник, но е факт, че той ми даде шанс да вкуся от тренировките с първия тим. Говорил съм с други мои съотборници, които обожават да играят под негово ръководство. Тогава играех за юношите на Борусия и Клоп ме викна да направя няколко тренировки с А-отбора. Винаги ме приемаше добре, а това значи много за мен. Винаги ще му бъда благодарен. Знам, че е чудесен треньор и се надявам да се справя добре в Ливърпул”, довери Пулишич пред Goal.

Спекулациите около Пулишич се засилват, след като неговият контракт изтича през лятото на 2020-а година.