Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс си пожела още дълги години младата надежда Кристиан Пулишич да остане футболист на германския колос. Към американския национал интересът през годините става все по-висок, а Ройс по никакъв начин не желае клубът да се разделя с 19-годишния талант.

Още с появата си в Бундеслигата преди 3 години бързакът порази всички в Германия. Оттогава досега непрекъснато му се очертава бляскаво бъдеще, което съвсем естествено води със себе си и множество спекулации. Дотук най-сериозен интерес към атакуващия полузащитник изявиха Ливърпул и Тотнъм.

„Кристиан е добро момче, той е надарен с толкова много качества”, коментира 29-годишният Ройс. „Надявам се да играе за Борусия Дортмунд още много, много дълго време. Ще видим как ще се развият нещата през следващите няколко години.”

Точно като Пулишич и самият Ройс често е свързван с трансфер извън границите на Германия. Той обаче се зарече, че няма да мисли за подобно нещо, докато не върне отбора обратно на върха. „Когато станеш на 28-29 години, вече започваш да разбираш, че те очаква един последен голям договор в кариерата. Така че трябва да решиш: какво всъщност искаш? Дали би желал да намериш нещо ново, нова култура, ново първенство, нови съотборници, нов град? Дали се нуждаеш от това, за да бъдеш щастлив? След всички тези оценки, изборът за мен винаги беше Дортмунд… Виждам потенциала на клуба и вярвам в него. Вярвам, че можем да еволюираме и да тръгнем по нов път.”

„В живота и във футбола трябва да си силен, защото не всеки ден се будиш от сън, а слънцето грее ярко. Бил съм контузен толкова много пъти в кариерата си… Просто трябва да го приема. Когато се контузех, си мислех: „Окей, сега имам травма, но има и други хора – някои не са контузени, а болни и имат проблеми със здравето”. Естествено, има и лоши дни, докато се възстановяваш, но в крайна сметка си говорим просто за някаква скъсана връзка”, добави Ройс.