Кьолн победи Борусия Дортмунд с 3:2 в страхотен мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. „Козлите” трябваше да правят обрат, за да стигнат до успеха на своя стадион. В 31-ата минута Юлиан Брандт откри резултата, но в началото на втората част Флориан Кайнц изравни. В 56-ата минута Щефан Тигес направи 2:1, а в 72-ата минута Деян Любичич вкара трети гол за домакините. Крайният резултат оформи Бено Шмитц, поразявайки собствената си врата.

Дортмунд остава на 4-о място във временното класиране с 15 точки, докато Кьолн е с две точки по-малко. Лидери са Унион Берлин и Фрайбург с по 17 точки. 

БГНЕС
10 снимки

Двубоят започна с натиск на гостите, които пропуснаха няколко добри възможности за гол. В 27-ата минута опасен шут на Донийл Мален премина покрай вратата. Малко след това „козлите” получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Флориан Кайнц, чийто удар премина покрай дясната греда.

В 31-ата минута по-добрата игра на „жълто-черните” даде резултат. Джуд Белингам намери Юлиан Брандт в наказателното поле и офанзивният халф с прецизен удар в десния ъгъл вкара за 0:1.

Само две минути по-късно Карим Адейеми можеше да удвои аванса на гостите, но Марвин Швебе отрази удара му и изби в корнер. До края на първата част с още един пропуск се отличи и Мален.

В 53-ата минута Кьолн изравни. Йонас Хектор напредна отляво и центрира за Кайнц в наказателното поле, а последният вкара за 1:1. Само три минути по-късно Щефан Тигес наказа бившия си отбор след центриране от корнер на Кайнц и обратът за „козлите” беше факт.

В 69-ата минута гредата спаси гостите. Флориан Дийтц изпревари вратаря в наказателното поле, но прати топката в страничния стълб. Две минути по-късно обаче Кьолн вече беше с два гола аванс. Денис Хюсеинбашич намери Деян Любичич, който финтира защитник, а след това с удар от средна дистация вкара за 3:1.

В 79-ата минута Дортмунд се върна в мача, след като Бено Шмитц порази собствената си врата.