Футболистът на Борусия Дортмунд и любимец на цяла Америка Кристиан Пулишич за пореден път заслужи симпатиите дори на неутралните фенове. Играчът, когото в родните му Щати наричат с прозвището „Капитан Америка”, се притече на помощ като истински комиксов супергерой на невръстен свой фен.

След края на двубоя срещу Ливърпул, който „жълто-черните” спечелиха с 3:1, а Пулишич вкара 2 гола, 19-годишният играч трябваше да даде интервю долу на стадиона. Докато се подготвяше да застане пред камерите, Пулишич бе изненадан от малко момче. Фенът дохвърча силно ентусиазиран от трибуните и помоли идола си да се снимат. Футболистът нямаше нищо против и тъкмо посегна да направи селфито, когато един охранител грабна момчето за фланелката и яростно го затегли настрани.

В първия миг Пулишич беше шокиран от действията, но бързо се окопити и пробва да се намеси. Ситуацията не се развиваше никак добре за малчугана, който продължи да бъде размятан от охраната, а скоро към спорещите си присъединиха и част от организаторите на Интернешънъл Чемпиънс Къп. Пулишич доста дълго време трябваше да убеждава охранителите д пуснат момчето и в крайна сметка двамата успяха да направят паметна снимка.

Още по темата:

Клоп преди мача с Дортмунд: Голям фен съм на Пулишич 

Старата любов на Клоп смрази усмивката му в контрола

Капитан Ройс: Дано Пулишич остане в Борусия дълги години