Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс е под въпрос за гостуването на Волфсбург във вторник, след като в неделя по време на тренировка е почувствал болки и не е завършил заниманието. Това каза на днешната пресконференция преди мача старши треньорът на "жълто-черните" Един Терзич.

"Ситуацията с Марко не изглежда твърде сериозна, но ще проверим дали ще може да тренира днес", каза босненският специалист.

Ройс игра няколко минути при успеха с 3:0 над Бохум през уикенда, след като наскоро се завърна след четириседмично отсъствие заради травма в глезена. Притесненията в щаба на Дортмунд са, че опитът му да се върне в игра може да е причинил влошаване на ситуацията.

Нападателят се бори с всички сили, за да попадне в състава на Германия за световното първенство в Катар, което започва на 20 ноември. На 10 ноември пък селекционерът на Бундестима Ханзи Флик ще обяви списък от 26 играчи за Мондиала. 

33-годишният Ройс е част от националния отбор на Германия от 2011 година насам. Заради различни травми обаче той пропусна световното първенство през 2014 година, на което Германия спечели титлата, Евро 2016, както и Евро 2021, на което се отказа да ходи по лични причини.