Атакуващият халф на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер е дал негативен тест за КОВИД-19, след като прекара инфекция, но въпреки това ще пропусне срещата с Борусия (Дортмунд) в събота.

Тестът на Томас е негативен, но въпреки това има известни симптоми на заболяването. Така че той няма да играе, заяви старши треньорът на баварците Юлиан Нагелсман на пресконференция днес.

Полузащитникът Жозуа Кимих също е дал негативен тест за коронавирус, но "ще изчакаме и ще видим как се чувства след тренировка и тогава ще решим дали има смисъл да пътува", каза още младият специалист.

И Мюлер, и Кимих бяха с положителни резултати за коронавирус миналата седмица и това беше причината да не бъдат включени в групата за мача с Виктория (Пилзен) в Шампионската лига. "Джош не чувства нищо и всичките му стойности са високи. Ще изчакаме последната тренировка и ще видим какво има смисъл след пет дни. Предполагам, че той ще пътува с нас."

Кингсли Коман, който е извън терена от началото на септември заради скъсано мускулно влакно, е преминал всички фитнес-тестове успешно. Крилото обаче все още не е опция да започне като титуляр, уточни треньорът.

"Но той определено може да влезе от резервната скамейка, защото е готов да играе 30-40 минути, каза още Нагелсман. След като Дортмунд спечели титлите през 2011-а и през 2012-а година, Байерн нареди 10 поредни трофея. Така двата отбора са смятани за основни претенденти и през тази година, колкото и баварците да са доминиращи. Но и двата отбора в момента са на 2 точки зад лидерите в момента Фрайбург и Унион (Берлин). Последните седем мача за Борусия срещу тима от Мюнхен не бяха успешни.

"Те определено са труден съперник и със сигурност ще стане добър мач. Важното е да победим и ще дадем всичко от себе си за това".

Байерн навъртя четири поредни мача без победа, но миналата седмица се върна към успехите с 4:0 над Байер (Леверкузен).

"Особено са опасни, когато се защитават дълбоко в своята половина и след това правят бързи контраатаки. Видяхме го срещу Севиля. За момента сезонът им е добър, но най-важното е ние да сме победители"