Американското крило на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич не спря да хвали съотборника си Джейдън Санчо и го поздрави, че е избрал да премине в Германия.

Санчо, който напусна Манчестър Сити, търсейки повече игрови минути през 2017, записа пет гола и осем асистенции до този момент през сезона за вестфалци. Така той помогна на тима да е лидер в  Бундеслигата към днешна дата.

18-годишният футболист е на прага да направи дебют за Англия срещу САЩ в приятелска среща на „Уембли” идния вторник. Именно това е причината британските медии да потърсят Пулишич, който говори открито за своя партньор в атаката на Дортмунд.

Кристиан Пулишич, Марко Ройс и Джейдън Санчо се радват след гол на Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/GettyImages

„Само небето е лимитът за него. Той е момче с огромен талант и потенциал и е вълшебно да го гледаш отстрани. Ежедневно тренираме заедно и е забавно да се конкурираш с играч, който има такава класа”, сподели Пулишич.

Американецът бе запитан и какво смята за решението на Джейдън при преминаването му от „Етихад” на „Сигнал Идуна Парк”. „Понякога трябва да поемеш риск, за да направиш чудесата в живота. Аз бях на същия кръстопът при преминаването ми в Германия и съм щастлив за него. Трябва просто да натиска и прогресира все повече, за да става още по-добър”, каза още Пулишич.