Отборът на Байер Леверкузен отново избегна загубата след късен гол. Този път "аспирините" стигнаха до равенство 1:1 срещу Борусия Дортмунд в мач от 30-ия кръг на Бундслигата, като изравнителното попадение за шампиона в Германия падна в седмата минута на продълженията на мача. Така тимът на Шаби Алонсо записа 45-и мач без поражение през сезона. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Гостиет имаха претенции за дузпа в 31-ата минута, когато Фримпонг бе съборен в наказателното. Съдията първоначално остави играта да продължи, но след това бе повикан от ВАР да прегледа ситуацията. Все пак Даниел Зиберт не промени решението си да не отсъди дузпа.

Пет минути след това Алехандро Грималдо напредна и отправи мощен шут, който обаче прелетя малко над напречната греда на "жълто-черните". В 39-ата минута отново Грималдо бе близо до гола след изстрел от пряк свободен удар. Топката обаче отново мина встрани от целта.

В края на първото полувреме Забицер получи прецизно подаване и веднага нанесе удар, който бе спасен от Лукаш Храдецки. Така двата отбора се разделиха на почивката при резултат 0:0.

В 68-ата минута Нейтън Тела демонстрира техника, поемайки пас в противниковото наказателно. След това той шутира по земя към левия ъгъл, но стражът на Борусия се намеси.

Домакините удариха първи. В 81-ата минута Никлас Фюлкруг засече подаване и от движение прати топката покрай Храдецки за 1:0.

Виктор Бонифейс бе изгонен в края на редовното време, а малко след това главният съдия отмени решението си заради намеса на ВАР.

Изглеждаше така сякаш "аспирините" ще допуснат първо поражение през сезона, но в седмата минута на продълженията Йосип Станишич надскочи защитата на "жълто-черните" и засече центриране с глава. Той прати топката във вратата на Борусия и така донесе равенството.

Както е известно, Байер Леверкузен вече си осигури титлата в Бунеслигата. Борусия Дортмунд е на петото място с 57 точки, две зад четвъртия РБ Лайпциг.