Една от сензациите в Бундеслигата този сезон Щутгарт изненада неприятно Борусия Дортмунд насред "Сигнал Идуна Парк" в дербито от 28-ия кръг на шампионата. Единственото и победно попадение реализира Сери Гираси в 64-ата минута, с което развали празника на "жълто-черните", които преди срещата отпразнува 50-ата годишнина от откриването на своя стадион, който е дом на "вестфалци" от 2 април 1974-а година.

Домакините имаха претенции за дузпа в шестата минута на двубоя, но такава  не бе отсъдена, а в 31-ата минута вратарят на Щутгарт Александър Нюбел отрази удар на Карим Адейеми в атака за Борусия и първото полувреме завърши при равенство 0:0.

Снимки: Gulliver/GettyImages
67 снимки

Гираси даде аванс на гостите в 64-ата минута, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Грегор Кобел. Той реализира 24-ия си гол за Щутгарт, с което изравни клубния рекорд в Бундеслигата.

Борусия Дортмунд бе близо до изравнително попадение десетина минута преди края, когато първо Матс Хумелс отправи опасен удар с глава, а след това и Нико Шлотербек пропусна изгодна възможност, пращайти топката над вратата.

В седмата минута на добавеното време на мача Серу Гираси можеше да увеличи аванса на Щутгарт, но прати топката над вратата на домакините.

С този успех Щутгарт събра 60 точки и се изравни с Байерн на втората позиция, катоединствено головата разлика оставя баварците пред "швабите". За Дортмунд това беше сериозна стъпка встрани в битката за Шампионската лига, като тимът на Един Терзич вече е пети с 53 точки, колкото има и четвъртия РБ Лайциг.