Отборът на Борусия Дортмунд записа първо поражение през сезона в Бундеслигата. „Жълто-черните“, които са се устремили към титлата в Германия, изненадващо загубиха от Фортуна Дюселдорф, чийто тим преди кръга се намираше в зоната на изпадащите.

Дортмунд загуби с 1:2, а попадението за тима на Люсиен Фавре бе дело на Пако Алкасер, който се превърна в първия футболист в Бундеслигата, който се разписва в десети мач като резерва. Алкасер е и водещият реализатор в германското първенство с 12 попадения.

 

 

Доди Люкебакио откри резултата в полза на Фортуна в 22-ата минута, а Жеан Зимер удвои преднината на домакините в началото на второто полувреме. Почетният гол за Дортмунд падна девет минути прди края на срещата.

 

 

Новакът от Дюселдорф бе на последната позиция във временното класиране само преди два кръга, но след успехите си над Фрайбург и днес над Дортмунд, отборът на треньора Фридхелм Функел вече се измъкна от зоната на изпадащите.

Кръг преди края на есенния дял от шампионата в Германия Борусия заема първото място във временното класиране с актив от 39 точки след 16 мача. Втория е Борусия Мьонхенгладбах, който е с шест по-малко.

В друг мач от днес Волфсбург победи Щутгарт с 2:0 и продължи възхода си първенството. Щутгарт пък се завърна в зоната на изпадащите.

Всички резултати от днес:

Борусия М – Нюрнберг 2:0

Фортуна – Борусия Д 2:1

Херта – Аугсбург 2:2

Волфсбур – Щутгарт 2:0