Свен Мислинтат изглежда е на път да се присъедини към Борусия Дортмунд, а завръщането му в клуба може дори да стане официално още тази седмица.

Според повечето неофициални информациив клуба ще има сериозни промени в ръководството през идното лято и Свен Мислинтат е близо до завръщане. Според анализа на Ruhr Nachrichten завръщането на бившия главен скаут на Дортмунд вече е сигурно. Остава да се доуточнят детайли, преди да бъде направено съобщение. Все още не е съвсем ясно каква точно ще е ролята на Мислинтат в новата структура на клуба. Интересна е и въпросителната за това какво означава неговото пристигане за Себастиан Кел, който е настоящият спортен директор на Борусия Дортмунд. Настоящият му договор изтича в края на следващия сезон.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Мислинтат прекара две десетилетия в Борусия Дортмунд на различни скаутски позиции, преди да се присъедини към Арсенал през 2017. След това се завърна в германския футбол с Щутгарт, преди да изкара злополучен шестмесечен период в Ajax. Високо ценен заради уменията си да открива таланти, Мислинтат изигра ключова роля за привличането на някои от най-вълнуващите таланти на Борусия Дортмунд и то в един от най-успешните периоди в историята на клуба.

Според близки до Мислинтат той би се радвал отново да работи за клуба, който винаги е подкрепял.

evid]d2b3aee6a4[/evid]

Борусия Дортмунд удържа четвъртото място в Бундеслигата, а през уикенда спечели като гост на Байерн Мюнхен с 2:0.