Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че в отбора са обсъдили представянето в неделното дерби срещу Унион Берлин, в което лидерът в Бундеслигата победи с 2:0. След поражението Борусия се отдалечи от върха във временното класиране с 16 точки от 10 изиграни мача.

„На връщане от Берлин гледахме мача, а на следващата сутрин седнахме заедно и си поговорихме. Първо, обсъдихме индивидуалното представяне, а после дискутирахме и общата картина“, коментира Терзич.

„Опитахме се да изясним проблемите и какво трябва да извлечем като поука от мача. Беше откровен разговор, а не монолог. Момчетата също казаха мнението си. Надяваме се, че скоро ще оставим грешките зад гърба си“, добави на пресконференция 39-годишният наставник на гранда от Дортмунд.

„Разбира се, че сме наясно, че това не беше най-доброто представяне на Грегор Кобел, но ние сме щастливи, че той е обратно на терена с нас. Помагал ни е много често в предишните мачове. Това, което ме притеснява е, че не успяхме да се съвземем по време на двубоя с Унион. Трябва да сме по-бързи в завършващата фаза на атаките. В мач като този с Унион, така или иначе няма много шансове за гол и ако не сме ефективни, тогава следва загуба“, каза още Един Терзич.

Треньорът съобщи, че Мариус Волф е извън състава за предстоящото гостуване на Хановер 96 в турнира за Купата на Германия утре вечер. „Той все още се бори с последствията от инфекцията“, обясни Терзич.

„Съперникът играе смел и интензивен футбол. Наясно сме с ролята си на фаворит, но ще ни трябва да покажем изключително добро представяне, за да продължим напред в състезанието“, завърши Един Терзич.