Лидерът в първенството на Германия по футбол Унион Берлин увеличи преднината си на върха след победа над Борусия Дортмунд с 2:0 като домакин в среща от десетия кръг. Унион вече има 23 точки, с пет повече от втория Фрайбруг, който по-късно тази вечер ще гостува на Байерн Мюнхен. Борусия Дортмунд остава с 16 точки в актива си на осма позиция в подреждането.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Съставът от Берлин удължи позитивната си серия на четири поредни победи във всички турнири и вече 11 мач няма поражение като домакин в Бундеслигата, като последното бе от 13 февруари именно срещу Борусия.

Домакините нанесоха решителен удар срещу противника в рамките на петнайсетина минути през първото полувреме. Яник Хаберер отбеляза и двата гола срещу вицешампионите. Той откри резултата в осмата минута, възползвайки се от грешка на вратаря на гостите Грегор Кобел за 1:0.

Джуд Белингам застраши вратата на Унион в 17-ата минута след свободен удар, но бе неточен. В 21-ата Хаберер получи топката от Джордан Сибачу и с отличен изстрел от дистанция направи резултата 2:0.

През второто полувреме в игра за Борусия се завърна капитанът на тима Марко Ройс. Футболистите на Унион контролираха мача, а Кобел спаси вратата си в 56-ата минута след чудесна реакция при удар с глава на Тимо Баумгартъл. Пак Белингам бе замесен в опасна атака за гостите в 75-ата минута, но стражът на Унион Берлин се справи.

Две минути по-късно Шералдо Бекер падна в наказателното поле на Борусия Дортмунд, но не последва сигнал от рефера.