Всички в Борусия (Дортмунд) се надяват, че тяхната звезда в атаката Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд ще бъде възстановен от контузията и готов за игра в началото на декември, когато по програма е и сблъсъкът с Байерн (Мюнхен). Тази среща до голяма степен може да даде отговор и дали "жълто-черните" имат аргументи да се противопоставят за титлата.

"Разбира се, че ще направим всичко възможно Ерлинг да бъде на линия за този мач", заяви шефът на първия отбор Себастиан Кел пред онлайн-телевизията на Билд. "Защото в края на краищата той е този, който трябва да направи разликата. Знаем колко е важен директният дуел с Байерн Мюнхен в първенството. И да го имаме на терена в този мач е невероятно важно за нашия клуб".

21-годишният норвежец, който е един от най-актуалните играчи в момента на световния футболен пазар, е вкарал 9 гола в шест шампионатни мача през сезона. От Дортмунд обясниха, че много внимателно ще работят с неговото лечение на травмата в бедрото, която последва друг проблем в тази част на крака, мускулът около слабините.

"Той е човекът, който натиска най-много да се връща и иска да се върне максимално бързо. Но ние отговорно се грижим за кариерата му."

Бившият централен защитник Кел заяви също така, че "опитът на младия нападател да се върне на терена, когато предишната травма не е била напълно излекувана, определено е предопределила и отварянето на тази травма сега.

В момента Борусия (Дортмунд) е на 2-о място в класирането, на точка зад Байерн. Срещата между двата отбора е на 4-и декември, но преди това те ще имат още три мача в първенството и два в Шампионската лига.