Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке промени на 180 градуса мнението си и подписа нов договор с клуба до края на 2025 година.

61-годишният Вацке, който управлява клуба от 2005 година насам, бе обявил, че ще напусне поста си в края на 2022 година, но днес стана ясно, че остава на поста си. Заедно с него нови тригодишни договори подписаха и другите членове на Борда на директорите - Томас Трес и Карстен Крамер.

"След интензивни разговори стана възможно да задържим Ханс-Йоахим Вацке за още три години като председател на борда", каза клубният президент Райнхард Раубал.
Раубал похвали работата на Вацке, Трес и Крамер, като каза, че те "запазиха кораба стабилен в бурното море". Той посочи още, че финансовата сигурност на "жълто-черните" за следващите сезони е напълно обезпечена, независимо дали тимът играе в Шампионската лига, или не.

В момента Борусия Дортмунд заема пето място в Бундеслигата, на четири точки зад четвъртия Айнтрахт, с който играе в събота.

"Знам моите отговорности към клуба много ясно. Напълно невъзможно е да напусна по време на една от най-големите кризи в историята. По тази причина оттеглянето ми не стоеше на дневен ред в съзнанието ми, както преди началото на пандемията", коментира Вацке пред бизнес изданието "Ханделсблат".