В лагера на Борусия останаха доволни от победния старт на сезона в Бундеслигата. Борусия Дортмунд победи РБ Лайпциг с 4:1 на „Сигнал Идуна Парк”.

„Показахме морал и характер, но също така имахме късмет”, заяви капитанът Марко Ройс, който отбеляза четвъртия гол за Борусия. Попадението бе под номер 100 за Ройс в Бундеслигата.

„Много ми липсваха нашите фенове. Победата е изключително важна и ни носи самочувствие”, добави Марко Ройс.

Борусия трябва да намери баланса в играта си, пък смята датчанинът Томас Дилейни.  

„Щастливи сме от резултата, но има и някои неща, които трябва да подобрим. Понякога оставяме прекалено много пространства на съперника да пробива през центъра”, сподели Дилейни.

РБ Лайпциг поведе в Дортмунд още в първата минута на мача, а Томас Дилейни заяви, че това е било като шамар в лицето на Борусия.

Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/Getty Images

„Този ранен гол беше като шамар през лицето, но показахме характера, които има този отбор. Това е много важно и разбира се е важно за феновете, които видяха един добър старт на сезона”, добави футболистът на Борусия Дортмунд.

Аксел Витсел, който дебютира с гол за тима в турнира за Купата на Германия, повтори същото и в дебюта си в Бундеслигата. Белгийският национал бе точен за 3:1 в хода на мача с красиво попадение. Витсел сподели впечатленията си от атмосферата, създадена от 80 хиляди по трибуните на „Сигнал Идуна Парк”.

Аксел Витсел

източник: Gulliver/Getty Images

„Беше истинска лудост. Почувствах много позитивна енергия в първия ми домакински мач тук. Играл съм за Зенит, така че мислех, че имам представа каква ще е атмосферата, но тук е доста по-различна и е много по-хубаво, когато имаш такава подкрепа”, коментира Аксел Витсел.

Белгиецът определено прави добър старт за тима от Дормунд: „Няма тайна. Просто работя здраво. Имаме наистина талантлив отбор. Вече съм на 29 години, така че опитвам да помагам на тима си и с опит, и да показвам най-доброто от себе си за отбора.”